kreativ

kreativ

Om Kreativ

Här på "Kreativ" kan ni följa mig och vad jag har för mig i min vardag. Det blir mycket sytt till lilla Iris och annat spännande pyssel.
Är du intresserad av att beställa kläder eller vill titta i min shop, gå till shop.baray.se

Linne till mig själv

Lisa SyrPosted by Lisa 23 Feb, 2014 17:49
Drar mig ofta för att sy till mig själv av någon konstig anledning. Men det är ofta jag känner att garderoben behöver lite nytt. Jag slog slag i saken och sydde snabbt och lätt detta linne som sitter alldeles lagom tajt. Tyget har varit ämnat för detta linne sedan i december då jag önskade mig det av Robin i paketkalendern. Det bästa är att jag kan matcha Iris om jag har lust...

 • Comments(0)//kreativ.baray.se/#post114

Julklappar till kusiner

Lisa SyrPosted by Lisa 20 Dec, 2013 11:11
Jag har sytt julklappar till Iris kusiner. J har önskat sig ett hajkuddfodral jätte länge. Det är roligt att uppfylla drömmar...

L är fortfarande liten och kan inte uttrycka sina önskningar än, men hon verkar förtjust i dockor, så jag och min syster samarbetade. Hon köpte en docka och jag sydde kläder till den.

Jag ska försöka få gjort två små julklappar till Robin med, sen är jag färdig!

 • Comments(0)//kreativ.baray.se/#post108

Egensytt babygym

Lisa SyrPosted by Lisa 03 Nov, 2013 13:03
I veckan fick jag äntligen sytt Iris efterlängtade babygym (efterlängtat av mig mest skulle jag tro :) ) Nu är Iris tio veckor och utvecklas för varje dag som går. Hon är mycket mera "med" och har börjat greppa efter saker. Alltså en lagom ålder för sitt nya gym.

Jag har alltid varit galen i Barbapapa. Och nu, när jag har Iris, är det ju inte ett dugg konstigt längre att man kan hitta Barbapapasaker i hela lägenheten! Jag hade för några år sedan köpt på mig ett tyg med barbapapor på, som jag nu fick användning av till gymmet. Barbafigurerna som är upphängda kommer ifrån Ullared och kostade inte många kronor. Ställningen gjorde jag av ett plastigt elrör för tio kronor, som jag sydde kanaler med flärpar att trä över. Mattan har ett lager plattvadd i sig, och jag gjorde en tjockare kant runtom, så Iris håller sig på plats.
Jag var lite orolig för hur det skulle bli med ställningen, att den kanske inte skulle stå upp osv. Men jag blev väldigt nöjd med resultatet! Och det bästa: ett babygym brukar kosta mellan 500 och 1000 kr, och mitt gick nog på runt 150 kr och blev ju finare och mer personligt...
När Iris börjar tröttna på barbafigurerna är det bara att hänga upp mer spännande leksaker.

 • Comments(2)//kreativ.baray.se/#post98

Amningslinne försök 1

Lisa SyrPosted by Lisa 22 Sep, 2013 15:26
Dagarna springer förbi. Vi är på kalas och hittar på lite småsaker. Men idag har jag och Iris en skön, lugn dag hemma. Hon har varit ganska nöjd, men har mest bara sovit många korta stunder. Då är det inte jättelätt att få någonting annat gjort. Jag knöt in henne i bärsjalen, så fick hon sova där tills det blev för tungt att ha henne där när jag syr eller sitter på golvet och klipper. (Jag behöver bättre arbetsställningar om jag ska kunna fortsätta på detta vis... ) Men jag har lyckats sy ändå, sypasset blev visserligen ganska uppstyckat, men det var ingenting som gick ut över resultatet i alla fall. Min effektiva sida får träna på att vila, allt måste inte gå snabbt.

Jag har tappat inspiration för hur jag klär mig. Mycket få av mina vanliga kläder passar, eller så är de krångliga att amma i. Jag går mest runt i svarta eller vita amningslinnen från H&M. Jag ogillar ju verkligen svart och vitt, så jag kände att det var dags att börja göra någonting åt det. Att shoppa brukar i vanliga fall inte vara en bra lösning på mina klädbekymmer, Jag hittar aldrig något som duger. Det är antingen för tråkiga färger, för dyrt eller så "kan jag ju lika gärna sy det själv" (vilket sällan blir av). Och hur skulle det då gå nu? Utbudet på amningskläder är väldigt begränsat, plus att allting är obefogat dyrt...
Ja, enda lösningen: att sy såklart.

Jag har alltså sytt en första prototyp till ett amningslinne. Jag tog ett tyg ur skåpet, som tyvärr inte räckte helt, därför fick det bli en skärning på överdelen fram. Men då jag sett detta linne mer som ett första försök, är det inte hela världen. Jag är relativt nöjd med modellen. Lite småjusteringar krävs. Lite djupare urringning i hals och ärmhål, det blev nästan lite tantigt som det är nu. Sen får överdelen som går omlott vara lite längre nästa gång.


Efter att ha sytt detta linne ser jag lite ljusare på min klädsituation. Nu är jag ju bara "tvungen" att åka och köpa massa fina tyger så kan det nog bli både långärmade tröjor, linnen och kanske någon klänning!

Nu ska jag nog strunta i regnet och ta med Iris ut på en promenad. Vi behöver lite frisk luft.


 • Comments(2)//kreativ.baray.se/#post87

Harembyxor

Lisa SyrPosted by Lisa 18 Mar, 2013 19:07
I lördags hade min svägerska kalas och jag tänkte att hon nog skulle bli glad för ett par harembyxor... Så sagt och gjort. Jag sydde ett par i svart linne.


 • Comments(0)//kreativ.baray.se/#post71

Picknickfilt

Lisa SyrPosted by Lisa 24 Feb, 2013 10:22

Nu är filten jag berättade om färdig. Det har egentligen varit ett projekt som jag satte igång i slutet på förra sommaren som nu äntligen är färdigt. Det blev alltså en filt med vaxduksbaksida, så att lite fukt i marken inte ska få stå i vägen för kommande picknickar. Jag passade på att göra två små solkuddar och en väska att ta med maten eller andra bra saker i. • Comments(3)//kreativ.baray.se/#post64

Spännande nyheter

Lisa SyrPosted by Lisa 19 Feb, 2013 11:22
Jag syr som bara den! Fy vad roligt det är nuförtiden :) Men vad syr jag egentligen?


Och en spännande, rolig och lite galen grej har hänt idag! Jag bara måste berätta för någon. Och Robin jobbar.

Så: Jag har blivit professionellt anlitad att hålla i ett afrodanspass på konferensgården SjuSjöar, under en tjejhelg!
Det hade jag aldrig någonsin trott att mitt galna infall att ha lite afro i Horred skulle leda till att jag skulle få jobb... Det är en engångsgrej förstås, men personen som ringde mig verkade väldigt intresserad av att ha hjälp med massa andra saker med... Får se vad det hela slutar med. Och blir det bara en afrodans så är ju det fantastiskt kul det med!

 • Comments(5)//kreativ.baray.se/#post59

Flodiskompis

Lisa SyrPosted by Lisa 15 Dec, 2012 19:01

Min älskade Flodis... Jag fick honom när jag föddes utav min faster. Han har alltid varit min favorit. Jag har sparat och älskat honom hela livet. Nu är han gammal, trött och lite sliten. Han har flera ärr som vittnar om ett långt och aktivt liv och jag minns inte ens tiden då han var fluffig, nu är han mager, hans härliga fluff har formats till hårda klumpar av all kärlek jag gett honom. Ikväll har jag mätt och ritat av honom, gjort ett mönster för att kunna sy "flodiskompisar".


Den första ska lilla Leah få av sin faster (mig alltså...). En Flodis är en sak man ska få av sin faster tycker jag. Jag hoppas att hon och flodiskompis blir kompisar, och tycker hon om den hälften så mycket som jag tyckte om min, blir jag mer än nöjd.

 • Comments(4)//kreativ.baray.se/#post50

Höstens tredje stickprojekt

Lisa SyrPosted by Lisa 13 Nov, 2012 12:26
Äntligen är alla trådar fästa och vantarna färdiga!

I slutet av förra vintern tappade jag mina favoritvantar, ett par fingervantar jag hade virkat i ett härligt alpacagarn. Nu när det börjar bli kallt om fingrarna igen, fick jag göra ett nytt par som ska försöka duga som ersättning. Får se om det blir några favoriter av dessa fina vantar...

(det var inte helt lätt att få till en fin bild när man både ska vara handmodell och fotograf;) )
 • Comments(2)//kreativ.baray.se/#post30

Julklapp

Lisa SyrPosted by Lisa 10 Nov, 2012 10:47
Godmorgon vänner! Morgonpigg som jag är har jag varit uppe en stund och hunnit med både det ena och det andra.

Det har blivit en liten pyjamas/mysdress till en liten flicka i julklapp. Jag lånade ett mönster av min syster som hon köpt på Stoffochstil. Jag har sytt i ett mysigt fleecetyg och kantat med muddväv. Det blev lite klumpigt vid tryckknapparna, men det kommer man nog inte ifrån hur man än gör. Jag är nöjd med tanke på att jag inte syr barnkläder så ofta. Nu får jag bara hoppas att hon inte hinner växa för mycket innan julafton.Nu har jag en deg som jäser och ska röja upp i syhörnan innan jag sätter mig och stickar på mina vantar så att dom kan bli färdiga någon gång!

 • Comments(0)//kreativ.baray.se/#post26

Höstens andra stickprojekt

Lisa SyrPosted by Lisa 29 Oct, 2012 15:58En mysig poncho i ett fantastiskt härligt alpackagarn. Stickat med riktigt stora stickor, nr 15. Då går det undan :)

 • Comments(1)//kreativ.baray.se/#post19

Höstens första virkprojekt är färdigt

Lisa SyrPosted by Lisa 16 Oct, 2012 12:39
Igår virkade jag det sista, sydde i ärmarna och fäste den sista garntråden. Och koftan är färdig! Den blev väldigt fin och skön. Enda negativa är att det är lite knasig passform över axlarna, hänger lite jobbigt, men det vänjer jag mig nog vid. • Comments(0)//kreativ.baray.se/#post10
Next »