kreativ

Jordgubbar X5Lisa Bakar

Posted by Lisa 28 Jun, 2014 20:35

Idag drog jag med min lilla familj på jordgubbsplock denna regniga dag. Som tur var, var det mest uppehåll under själva plockningen. Vad jag ser framemot när Iris kan delta lite mer aktivt i aktiviteter som denna. När hon har en liten spann och "hjälper till". Med största sannolikhet kommer hennes spann mest innehålla omogna eller fula jordgubbar och röda spår på kläder och munnen kommer att tala för sig själva. Fy vad underbart det blir! Jordgubbar är nästan det enda som Iris med glädje äter förutom sin modersmjölk, än så länge. Så jag gissar att det blir en favorit. Idag lekte hon och Robin mest i bilen, och jag fick plocka på. 6 kg blev det. Väl hemma hade jag världens inspiration. Och turligt nog sov båda två en stund, så jag fick dra igång mina projekt ostörd. Nu är jag färdig, bara ett gäng jordgubbar som skall frysas in är kvar.

Blog imageBlog imageBlog image
Resultatet:
Jordgubbssaft
Jordgubbssylt
Jordgubbsglass
Torkade jordgubbar (här visas bara första försöket, ett helt kg skall torkas över natten)
Och alldeles vanliga jordgubbar

BodyLilla Y

Posted by Lisa 06 Jun, 2014 10:53

En liten body beställdes i morse, som present till en liten ny kille. Idag passade det lika bra att sätta igång i stort sett direkt. Hoppas alla blir nöjda.

Blog image

HarembyxorLilla Y

Posted by Lisa 19 May, 2014 16:30

Jag har hunnit sy ännu ett plagg till Iris sommargarderob idag. Harembyxor att matcha med det långa spagettilinnet.
Blog imageBlog image(Iris vill så gärna få tag på kameran när jag fotar henne. Enda sättet att få henne att vara stilla en liten stund och inte jaga mig är att låta henne gnaga på linsskyddet!)

Somrigt med spagettiLilla Y

Posted by Lisa 19 May, 2014 10:46

Jag tyckte Iris blev så härligt mysig i sin spagettibody. Så jag har tagit fasta på detta och hennes sommargarderob kommer bland annat bestå av spagetti-linnen, klänningar och bodies. Med en tunn vit långärmad tröja under för solskydd, och tights eller harembyxor. Det blir somriga och väldigt glada färgkombinationer. Hojta till om du skulle vara intresserad av att köpa något spaggettit! (lisa@baray.se)

Än så länge har jag hunnit sy en klänning och ett långt linne. Tack Emelie för tygerna!Blog imageBlog image

PyjamasLilla Y

Posted by Lisa 25 Apr, 2014 08:39

Igår hann jag sy en ursöt pyjamas med. Tack Emelie för tyget!
Nu när Iris är mycket mera rörlig, känns det som att hon mest trasslar in sig i sina pyjamasar med fötter som jag tidigare tyckte var de bästa att sy. Så nu testar vi denna varianten istället!

Blog image

BodylinneLilla Y

Posted by Lisa 25 Apr, 2014 08:37

Nu var det längesen igen! Det har varit en intensiv vår. Iris växer och körsbärsträden blommar utanför mitt fönster. Igår lyckades jag sy till Iris för första gången på väldigt länge. Skönt att vara igång igen. Jag passade på att starta upp när hon sov förmiddag. Sen fick hon snällt sitta och titta på.
Ett alldeles underbart somrigt bodylinne blev det. Jag känner mig taggad att sy många fler. Tror det skulle bli väldigt fint med en tunn vit tröja under som solskydd till sommaren. Blog image
Blog imageJa, Iris har börjat ställa sig mot saker, försöker öppna skåp och vill helst undersöka allt i hela världen.

Idag är tanken att vi ska leka av oss på Öppna Förskolan när Iris har vaknat från sin morgonsömn. Jag passar på att njuta av att inte behöva göra något just precis nu.

En fin matchningLilla Y

Posted by Lisa 28 Feb, 2014 12:23

Jag har en lugnare period på jobbet nu och det är så skönt! Jag har tid och energi till att sy och baka lite mer. Och framförallt mer tid med min lilla Iris!
I veckan passade jag och Iris på att ta en sväng förbi Skroten efter en lekstund med varsin kompis i Fritsla. Hade inte varit där på mer än tre månader. Blev lite inspirerad och köpte med lite tyg hem.

Blog image
Har nu sytt ett par baggy typ muddjeans av babymanchester och en matchande body till dessa. Jag testade en ny sorts öppning i halsen som jag blev väldigt nöjd med, knäppning i båda axelsömmarna. Byxorna är i storlek 68/74 så de är ganska stora, men hon kan nog ha dem snart ändå.

Linne till mig självLisa Syr

Posted by Lisa 23 Feb, 2014 17:49

Drar mig ofta för att sy till mig själv av någon konstig anledning. Men det är ofta jag känner att garderoben behöver lite nytt. Jag slog slag i saken och sydde snabbt och lätt detta linne som sitter alldeles lagom tajt. Tyget har varit ämnat för detta linne sedan i december då jag önskade mig det av Robin i paketkalendern. Det bästa är att jag kan matcha Iris om jag har lust... Blog image

Ett gäng bodisar st 68Lilla Y

Posted by Lisa 23 Feb, 2014 17:46

Har under ett par veckor sytt dessa tre bodisar som Iris kan ha när hon vuxit till sig lite till. Jag har börjat märka att Iris garderob till stor del består av ett orange och ett grönt tema... Undrar just hur detta kommer sig! Dock skönt att inte behöva byta tråd i overlocken så ofta.

Jag tyckte så mycket om elefantpyjamasen med orange kantband, så det fick bli en body i samma tyger. Blog image
Sen en body i ett härligt mjukt ekologiskt tyg med mycket stretch. Blog image
Och sist en body som fick bli till av lite tyg om blev över när jag sydde ett linne till mig själv. Så sen kommer vi matcha så fint.Blog image

Nytt i Iris garderobLilla Y

Posted by Lisa 08 Feb, 2014 20:51

Nu var det längesen jag skrev något. Tiden och orken räcker inte till allt. Jag jobbar en del och när jag inte jobbar vill jag vara med min flicka så mycket som möjligt. Trötta har vi varit med, då vi är i en period av nätter med mycket uppvak osv. Idag har jag varit helt ledig och haft energi. Det var länge sen nu. Det blev lite sytt och mys med Iris och besök hos hennes kusiner.

Trots trött och hektisk period har jag fått sytt lite nytt till Iris i storlek 68. Pyjamasarna får hon använda direkt, även om dom är lite stora ännu.

Jag gillar min pyjamasmodell och är nöjd med dessa fina pyjamasar. Jag har lite symaskinsstrul för tillfället, men har nog hittat en tillfällig lösning i alla fall.

sköldpaddetyget är ifrån skroten och elefanttyget från Stoffochstil.

Blog imageBlog image
Nu är jag väldigt trött och ska somna till ett avsnitt av Project Runway, om allt går enligt planerna (om inte Iris vaknar). God natt!

MuggkakaLisa Bakar

Posted by Lisa 08 Jan, 2014 20:01

Blog image
Jag sitter och smaskar på en muggkaka. Såg receptet på mjölkpaketet när vi åt kvällsmat idag, och kände mig sugen att testa. Den blev ganska svampig i konsistensen och även något övergräddad. Lite för mycket kakao också. Men helt okej för lite enkelt och snabbt kvällsfika.
Blog image
Idag har vi äntligen fyllt på kylskåpet som ekat tomt sen helgerna och planerat mat för en vecka. Köpte en söt liten stickad kofta till Iris på rea med.

Jag har redan börjat jobba, inte helt enligt mina planer. Men ibland får man helt enkelt bara följa med vinden. Det är spännande och väldigt utmanande. Men som tur är kan jag göra det mesta hemifrån. Så vi får se hur det går att pussla ihop med livet i övrigt, Iris, hem, vänner, träning, sy... Ja allt det där som jag vill hinna med. En sak har jag i alla fall bestämt. Det är att jag inte MÅSTE sy alla Iris kläder längre. Det skall vara roligt och inte bli en stress. Därför köpte jag den lilla koftan som ett statement. Men det mesta vill jag gärna sy i alla fall... Vi får väl se vad som händer!

Nu ropar Iris på mat. Skall bädda ner oss i sängen och mysa...

Bodisar i nästa storlekLilla Y

Posted by Lisa 30 Dec, 2013 20:09

Efter en hektisk jul behövde jag koppla av med att sy lite. Igår sydde jag denna i storlek 68. Jag valde att göra ärmarna enfärgade, för att spara lite på det dyra fina tyget. Trots att det var en sparåtgärd, tycker jag att det blev väldigt fint. Jag är nöjd med att jag gjorde kantbandet i ärmarna i det mönstrade tyget, rolig effekt. Blog imageI morse sydde jag denna, också i storlek 68, med trekvartsärmar. Jag testade ett nytt sprund i halsen. Det blir säkert ännu bättre nästa gång. Blog imageBlog image
Nu är det snart dags för Iris kvällsmat och nattning. Skall bli skönt att sova för mig med.

Gott nytt år på er imorgon!